bdf.brcko@gmail.com

Poziv SDP-a za lociranje trupa NATO-a u Brčkom nije dobronamjeran

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić ocijenio je danas da poziv Predsjedništva SDP-a BiH za lociranje trupa NATO-a u Brčkom nije dobronamjeran i predstavlja zahtjev za radikalizacijom stanja u BiH.

– To je vrlo neodgovorno. U čije ime SDP poziva NATO u Brčko, ko je SDP da, u trenutku kada se u distriktu sprovodi niz važnih reformi i stvaraju uslovi za realizaciju krupnih infrastrukturnih projekata, pa i poslovnih inicijativa, proglašava Brčko neuralgičnom tačkom – upitao je Milić, koji je i član Glavnog odbora SNSD-a.

On je rekao Srni da je politička situacija u Brčkom stabilna i da je Brčko nakon lokalnih izbora prošle godine prvo u BiH dobilo novu vladu, za razliku od Federacije gdje vlada ulazi u četvrtu godinu tehničkog mandata.

– Da bi se prikrili stvarni problemi u tom entitetu i izbjegli razgovori o izmjeni izbornog zakona, SDP na ovaj način krizu pokušava otvoriti tamo gdje krize nema – smatra Milić.

On je podsjetio i da je Savjet ministara na posljednjoj sjednici donio nekoliko važnih odluka za Brčko.

– Umjesto da pozdrave takav napredak, SDP BiH Brčko proglašava neuralgičnom tačkom. Pozivam supervizora za Brčko da jasno osudi ovakve kvalifikacije, kao netačne i nedobronamjerne – rekao je Milić

 

 

Izvor: rtrs.rs

Izdvojeno