bdf.brcko@gmail.com

Kolegij Vlade Distrikta razmatrao Informaciju Policije o paljevini motornih vozila na području Distrikta

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je na Kolegiju održanom dana 19. 11. 2021. godine razmatrala Informaciju Policije Brčko distrikta BiH o paljevini motornih vozila na području Distrikta, a koje su se dogodile od početka 2021. godine do sada.

Ova Informacija zatražena je od Policije Distrikta nakon posljednjeg slučaja paljevine privatnog motornog vozila državnog službenika Vlade Brčko distrikta, počinjene dana 15. 11. 2021. godine.

Gradonačelnik, zajedno sa članovima Vlade Brčko distrikta BiH, najoštrije osuđuje ovakve napade na imovinu osobe i sigurnost građana Distrikta.

U cilju postizanja većeg stupnja povjerenja građana da će ih nadležne institucije čuvati i zaštiti njihovu imovinu, Vlada Brčko distrikta BiH od Policije i Pravosuđa Distritka zahtijeva poduzimanje svih potrebnih mjera i radnji kako bi otkrili, procesuirali i kaznili počinitelje ovog svirepog čina nasilja, kao i rasvijetliti sve ostale paljevine koje su se dogodile u proteklom razdoblju, a za koje počinitelji još uvijek nisu privedeni pravdi.

Nužno je da policijski i pravosudni organi svojim hitnim i prioritenim djelovanjem stanu na put ovakvom obliku nasilja, budući da štetu zbog stvaranja osjećaja nesigurnosti, ne trpe samo pojedinci, nego i cijela zajednica i svi njeni građani. Od Policije i Tužiteljstva se očekuje u što kraćem roku rasvijetliti i dokumentirati ova kaznena djela, a od Suda, učinkovito i prioritetno vođenje i okončanje postupaka protiv njihovih počinitelja.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno