bdf.brcko@gmail.com

Dodik ide do kraja, pravi državu! Rješenje: NATO u Brčko, ukinuti finansije RS-u, sankcije RS-u!

Sukobi će se dešavati u Brčkom, a napadi na Sarajevo, baš s te Jahorine! Dodik blizu da uradi secesiju i kršenje Dejtona! Vježba policije RS-a jasna provokacija, prijetnja usmjerena prema Sarajevu!

Treba prekinuti finansiranje zapada(kredite) prema RS-u! RS-u se trebaju ukinuti finansije i zatvoriti urede u inostranstvu! Potrebno pozicioniranje NATO snaga u području Brčkog!
Vučić je šutio, jer njemu odgovara ono što Dodik radi! Vučić zna da što više destabiliziraju situaciju na Balkanu, to će sretniji biti Rusi! Vučić podržava Dodika! Sankcije se trebaju primijeniti ne samo na Dodika, već na svakog člana parlamenta RS-a koji glasa protiv Dejtona!

Evropljani nemaju autoritet da nametnu sankcije!  Ovoj situaciji treba pristupiti kako treba! Nasilje je moguće! Neće biti rata koji će trajati tri godine, ali moguće je da dođe do nekih sukoba! Brčko je u ovom trenutku dio BiH i odgovara vlastima u Sarajevu! Brčko je bilo dio gravitacionog centra prošlog rata i bit će uvijek! Rusija i Srbija gledaju koliko daleko može ići Dodik! Dodik usvajao tehniku lupanja po stolu, pokušava proširiti granice! Dodik blizu da uradi secesiju i kršenje Dejtona!

Vježba policije RS-a jasna provokacija, prijetnja usmjerena prema Sarajevu! Ovo je indikacija kakva će biti ratna strategija! Suština stvari jeste politička secesija političara! Dodiku nije stalo do Jahorine, želi političku moć, ne želi ograničenja RS-a! Šutnja međunarodne zajednice i političkog Sarajeva koordinirana! Dodik ide u pravcu kršenja Dejtona, zaslužio je sankcije! Vučić nije dio strategije!

Ono što je rekao da je protiv sankcija jeste da iskaže podršku Dodiku! prekinuti finansiranje zapada prema RS-u! Nisu svi u RS-u odgovorni za ono što Dodik radi, ali oni koji glasaju za kršenje Dejtona trebaju biti pod sankcijama! Vrijeme je da Evropljani i Amerikanci zatvore ured RS-a u inostranstvu!

Ne znam za ozbiljan prijedlog da se ukinu entiteti, to moraju uraditi sami građani BiH, ne može to uraditi međunarodna zajednica!  Međunarodna zajednica je lažni argument koji se koristi da se uznemire ljudi u RS-u!

Međunarodna zajednica bi trebala reagovati sankcijama protiv svih predstavnika u Parlamentu koji su glasali za kršenje Dejtona! RS-u se trebaju ukinuti finansije i zatvoriti urede u inostranstvu! Potrebno pozicioniranje NATO snaga u području Brčkog! To je jasna poruka da se neće desiti secesija!

Izdvojeno