bdf.brcko@gmail.com

Zvizdić: Brčko Distrikt BiH dobar primjer saradnje i realizacije projekata

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić posjetio je danas Brčko Distrikt BiH gdje je, u odvojenim susretima, razgovarao s predsjedavajućim Skupštine Brčko Distrikta BiH Sinišom Milićem i gradonačelnikom Brčko Distrikta BiH Esedom Kadrićem.

Razgovarali su o aktuelnim temama za Brčko, kako na političkom tako i na ekonomskom planu. Saglasili su se da su projekti koji će omogućiti održivi ekonomski razvoj i stvoriti uslove za veća ulaganja stranih i domaćih

Posebno su istaknuli izgradnju cestovne i komunalne infrastrukture, unapređenje poslovnog ambijenta i razvoj društvenih djelatnosti.

Predsjednik Skupštine Brčko Distrikta BiH Siniša Milić rekao je da su projekti koji se odnose na cestovno povezivanje i unapređenje rada Luke Brčko, kao strateškog preduzeća, od interesa ne samo za Brčko, već i za cijelu BiH.

Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH Esed Kadrić istaknuo je značaj čišćenja korita rijeke Save što bi, kako je rekao, doprinijelo kvalitetnom nivou plovnosti i efikasnijem radu Luke Brčko.

On je informirao predsjedavajućeg Zvizdića o značaju i realizaciji velikih projekata kao što su izgradnja savremenog Centra za upravljanje otpadom, Slobodne ekonomske zone, transportnog cjevovoda, te drugim projektima.

– Predsjedavajući Zvizdić ocijenio je da je Brčko Distrikt BiH dobar primjer saradnje i realizacije projekata i da bi koncept Distrikta, posebno u segmentu dobre političke saradnje, bilo moguće i potrebno primijeniti na prostoru cijele BiH – saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Zvizdića, prenosi Sektor za odnose s javnošću PS BiH.

 

Izvor: presmedia.ba

Izdvojeno