bdf.brcko@gmail.com

Javna rasprava o Zakonu o igrama na sreću u Brčko Distriktu BiH

Sinoć upriličena javna rasprava u vezi sa Zakonom o igrama na sreću u Brčkom izazvala je veliki interes samih priređivača igara koji su u Distrikt stigli iz gotovo svih krajeva BiH, jer na ovom području, imaju svoje poslovne jedinice.

„Čuli smo niz kvalitetenih prijedloga među kojima je i taj da u prijedlog zakona treba uključiti obavezan katalog dozvoljenih igara na sreću, potom da radno vrijeme automat klubova treba biti od 0-24 sata, te primjerice i to, da brčanske priređivače igara na sreću, treba izjednačiti sa onima koji ovu djelatnost obavljaju u Distriktu, a dolaze iz entiteta.

U svakom slučaju veoma korisna rasprava o kojoj ćemo detaljno upoznati sve zastupnike našeg parlamenta, a dosta rečenog ćemo, vjerujem, ugradi i u konačnu verziju zakona“, rekao je predsjednik Zakonodavne komisije Skupštine Distrikta, Ljubiša Lukić.

Inače, kako je planirano, svi amandmani, a što uključuje i one zastupničke, biće razmatrani na sjednici Skupštine predviđenoj za drugu polovinu narednog mjeseca, kada bi zakon, kroz drugo čitanje, trebao biti i usvojen.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno