bdf.brcko@gmail.com

Dva dana šarenila i muzike na Color Festivalu u Brčkom

Peti po redu “BiH Color Festival”, koji je proteklog vikenda održan u Brčkom, okupio je hiljade mladih iz Bosne i Hercegovine i regije koji su imali priliku dva dana uživati u nastupim vrhunskih DJ zvijezda.

Festival je ove godine ponudio mnoštvo zanimljivih sadržaja, za sve posjetioce željne kvalitetnog elektronskog zvuka, te odlične zabave.

Prisutne partijanere je uz hiljadu kilograma prirodne boje, zabavljalo više od 20 domaćih i regionalnih DJ zvijezda, i to Divolly & Markward, Vantiz, Vandal Steve, Galoski, Wreckage, Marko Nastić, Dejan Miličević, Bokee kao i druga prepoznatljiva imena elektronske scene u regionu i šire.

Reakcije publike su bile odlične, a izvođači koji su nastupili nisu krili svoje oduševljenje konceptom i organizacijom festivala.

– Drago nam je da smo opravdali očekivanja posjetilaca. Zadovoljni smo sa ukupnom posjetom, uzimajući u obzir trenutno stanje u reigionu, kao i da dosta ljudi iz inostranstva nije moglo doći – rekao je jedan od organizatora festivala Dražen Zimonjić. On je dodao da posebnu zahvalnost iskazuje svima koji su prošle godine kupili ulaznice i sačuvali ih za ovu, jer je festival morao biti odgođen zbog pandemije.

U samoj organizaciji festivala učestvovalo je i 11 sjajnih mladih volontera iz Srbije, Albanije i Crne Gore. Time je BiH Color festival ove godine postao i prvi festival u Bosni i Hercegovini koji je ugostio volontere i volonterke u okviru #ROUTEWB6 programa razmjene volontera. Institut za razvoj mladih KULT je bio kontakt tačka programa u Bosni i Hercegovini, te dio konzorcija koji predvodi Regionalna kancelarija za saradnju mladih RYCO u saradnji sa organizacijama iz zemalja Zapadnog Balkana. Projekat se provodi uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Norveške.

Festival već sada postao tradicija, kao i turistički značaj za Brčko, a mnogobrojni partneri i sponzori su prepoznali ovaj jedistveni događaj u regionu. Među njima su i Beck’s, Molson Coors kompanija, Vitinka, Vivia, Exotic, Rooster, Str8, Puschkin, Jagermeister, Vlada Brčko distrikta kao i mnogi drugi.

Organizatori za šesti BiH Color Festival najvaljuju još mnogo noviteta i raznovrsniji program.

 

Izdvojeno