bdf.brcko@gmail.com

Vjerovali ili ne-Novi rendgen za brčansku Bolnicu i dalje neraspakovan

Podsjetimo, nakon što je dugo očekivani CT aparat konačno nabavljen, pojavile su se sumnje u vezi sa karakteristikama aparata, tj. u to da li smo dobili ono što smo platili…

I dok se rasplet ove epizode još uvijek čeka, jer se čeka konačan glas struke, nova epizoda tragedije u nastavcima već je na pomolu.

Juče smo od direktora brčanske Bolnice mogli čuti da je sistem zdravstva potpuno spreman za eventualni novi talas koronavirusa koji se očekuje u septembru, plan je već pripremljen, a nastojaće se, rekao je Stokić, i da se zgrada Ginekologije ovaj put izuzme iz istog.

Ipak, čini se da nije sve spremno, štaviše – nije sve ni raspakovano.

Na fotografijama koje vidite nalazi se novonabavljeni rendgen aparat za brčansku Bolnicu. Kažemo novonabavljen, ali je tu zapravo još od kraja juča. Kako se može čuti nezvanično, dobavljač je obećao da će aparat biti montiran i pušten u rad “za par dana”. Kada će biti barem raspakovan ili sklonjen sa hodnika, ne zna niko.

O značaju ovog aparata ne treba mnogo govoriti, naročito kada se imaju u vidu najave medicinske struke o novom talasu kovida.

Pitanje koje se nameće i uovom slučaju, kao i u onom o poludecenijskoj nabavci CT aparata, jesu ona o mogućim finansijskim interesima.

Kome i zašto odgovara ovakvo stanje u brčanskom zdravstvu? Ko je više od pet godina sprečavao nabavku CT aparata? Hoćemo li dobiti MRI aparat?

I najvažnije – ko će odgovarati za ovo? I zašto niko…

 

Izvor-nula49

Izdvojeno