bdf.brcko@gmail.com

Kad se već cijepimo, najbolje i da se pricijepimo Srbiji

Sav jad i bijeda bh.društva pokazali su se posljednjih dana. Došli smo do dna u svakom pogledu.

Lakrdija oko izbora gradonačelnika Sarajeva nanijela nam je neizbrisivu sramotu. Šaka prevejanih sarajevskih mangupa koji su se ko zna kojim putevima dočepali vlasti uspjeli su u nekoliko poteza uprljati ono što se zove čast i čojstvo jednog naroda.

Za njih je to normalno jer su naučili da su u politici sva sredstva dozvoljena i da  samo naivni vjeruju u datu riječ. Na kraju krajeva, ovo je Bosna i tu nema pravila.

Da ima pravila, odgovornosti i poštovanja zakona ne bismo gledali nevjerovatnu sliku  hiljade građana BiH koji su preko vikenda pohrlili u Srbiju da se vakcinišu i to besplatno.

Ljudi se putem medija kao u transu zahvaljuju srbijanskoj Vladi, predsjedniku Vučiću i srpskom narodu. U Srbiji su pronašli spas i postavlja se pitanje jesu li među njima isti oni koji na Dodika osipaju drvlje i kamenje kada govori o otcjepljenju od BiH i koji su u nedavnom Vučićevom darivanju vakcina BiH vidjeli ,,danajske,, darove.

Vrhunac katastrofalne bh. unutrašnje i vanjske politike je vijest da je i savjetnik premijera Federacije BiH Fadila Novalića otišao u Srbiju da se cijepi. Najbolje bi bilo da se i Federacija od BiH otcijepi i Srbiji pricijepi.

Kad ne umijemo sami voditi državu, ima ko umije. Bosanci na beogradskom Sajmu samo što nisu zapjevali- Živio Vučić, živjela Srbija, rezignirano priznajući poraz sopstvene države.

Davno je rečeno da država nije za svakoga ili, narodski rečeno, nije žvaka za seljaka.

 

M.P.

Tekst je satiričnog karaktera

Izdvojeno