bdf.brcko@gmail.com

Policija Distrikta lišila slobode lice nakon pucnjave u naselju Prutače

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su preduzimajući intenzivne mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti pod kojima je došlo do pucnjave u naselju Prutače, pri čemu je jedno lice povrijeđeno, rasvijetlila navedeni događaj i slobode lišila lice H.O. rođeno 1989. godine, a koji je pobjegao sa lica mjesta.

Policiji Brčko distrikta BiH je dana 10. 03. 2021. godine u 03.30 sati iz Medicinskog centra prijavljeno da je u krug Bolnice velikom brzinom došlo vozilo sa više lica.

Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti prikupivši obavještenja da je u naselju Prutače došlo do pucnjave u kojoj je lice A.N. rođeno 1982. godine u Brčkom povrijeđeno, nakon čega je dovezeno u Urgentni centar.

Istog dana policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, a pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH, izvršili pretrese vozila povrijeđenog A.N. i lica H.O. za kojeg se osnovano sumnja da je počinio krivično djelo “Ubistvo u pokušaju” iz člana 163. stav (1), a u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Lice A.N. je zbrinut i van je životne opasnosti. Povrijeđeni A.N.i lice lišeno slobode H.O. su višestruki povratnici u izvršenju krivičnih djela.

 

Stručni referent za odnose s javnošću
portparol Policije Brčko distrikta BiH
Dževida Hukičević

 

Izdvojeno