bdf.brcko@gmail.com

Pandemija virusa korona značajno uticala na mentalno zdravlje ljudi u Brčko Distriktu BiH

Pandemija virusa korona, koja traje već skoro godinu dana, ostavila je značajne posljedice na mentalno i fizičko zdravlje građana Brčko distrikta.

Predsjednica Društva psihologa Brčko distrikta Nataša Jovanović, rekla je da je od početka pandemije, u martu prošle godine, otvorena telefonska linija, a dostupne su i stranice na društvenim mrežama za sve one kojima je pomoć potrebna.

“Od početka ove situacije imamo značajan broj poziva, veliki broj njih se javlja zbog sebe, ali i zbog svojih bližnjih. To su sve pokazatelji da je građanima potrebna pomoć u smislu savjetovanja i psihoterapije”, rekla je Jovanović.

Društvo psihologa Brčko distrikta na početku pandemije objavilo je smjernice koje građanima mogu pomoći da prebrode ovu situaciju i da im ukažu na koji način da se ponašaju kako bi sačuvali svoje mentalno zdravlje.

“Smjernice upravo savjetuju ljude da se što manje fokusiraju na konstantno praćenje informacija. Važno je da mediji izvjeste kakva je situacija, ali nije dobro da mi kao pojedinci svaki sat vremena pratimo šta se dešava”, istakla je Nataša Jovanović.

Iz Društva psihologa su naglasili da svi građani koji imaju psiholoških problema mogu da im se obrate na broj telefona 061/133-949.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno