bdf.brcko@gmail.com

Narod i pravda odgovara Kadriću: “Tačno je da smo mogli biti dio vlasti, ali nismo htjeli prodati”

Nakon intervjua gradonačelnika Brčko distrikta Eseda Kadrića za Stav.ba, javnosti se danas saopštenjem obratila politička organizacija “Narod i pravda”.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti, bez izmjena:

Napadi na političku organizaciju Narod i Pravda BiH nastavljaju se i napadom na općinsku organizaciju Narod i Pravda Brčko distrikta BiH člankom u magazinu „Stav“, neslužbenom glasniku Stranke demokratske akcije (SDA). U izdanju od 06.01.2021.godine u svojoj izjavi gradonačelnik Brčko distrikta BiH, gospodin Esed Kadrić iznio je niz neistina o političkom djelovanju političke organizacije Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH.

U vezi s tim, obraćamo se javnosti ovim:

DEMANT

Poznatim političkim i pomalo dosadnim spinovima Stranke demokratske akcije i gospodina Kadrića koji godinama obmanjuje javnost kako bi skrenuo pažnju sa gorućih problema u Brčko distriktu BiH sa kojim se građani susreću, vjerovatno u beznađu sopstvene iluzije da mora biti gradonačelnik Brčko distrikta po svaku cijenu, prodao je najkvalitetnije resore u Vladi Brčko distrikta BiH koji nose oko 60% budžeta, cca150 miliona KM, kao i Kancelariju za borbu protiv korupcije, tako da su Srbi i Hrvati izabrali podobnog Bošnjaka.

Prva dva koraka koji ste poduzeli u samo nekoliko dana svog djelovanja kao gradonačelnik su katastrofalna.

Imenovali ste osobe za članove Vlade Brčko distrikta BiH protiv kojih je podignuta optužba za korupciju, iako Statut Brčko distrikta BiH nalaže da imenovani moraju biti moralni i etični građani, što dokazuje da ste nesposobni odabrati prave ljude za prave pozicije.

Na prvoj sjednici Vlade ste nastavili lošu praksu angažovanja savremenih političkih robova po ugovorima o privremenim i povremenim poslovima po kojima lica rade na crno, a također ste nastavili Vama najdražu praksu, usvajanje programa o raspodjeli grantova kako bi pokrili kupljene glasove u proteklim izborima kojima se hvalite.
Jasno nam je da nas optužuju zbog izvanrednog rezultata koji smo postigli za samo pet mjeseci postojanja i da nas prodaju pod krinkom srpske i hrvatske politike. Tačno je da smo mogli biti dio vlasti, ali nismo htjeli prodati ono za šta smo se zalagali u kampanji zbog jedne jedine fotelje ili nekoliko zaposlenih rođaka, kao što ste Vi to uradili.

Narod i Pravda Brčko distrikta BiH dostojanstveno će predstavljati svojih 2500 glasača, pretežno Bošnjaka, a od Vas gradonačelniče tražimo, u najmanju ruku, da se izvinite za iznesene neistine na naš račun ili da počnete izvoditi druge trikove, jer su ovi postali poprilično dosadni.

Molimo Vas da provjerite šta se dešava sa operacionom salom u kojoj se zajedno sa pacijentima operišu i žohari, a vaš kadar SDA je na poziciji generalnog direktora već dugi niz godina.

Da li Vas je gospodine Kadriću bar malo sramota što mislite da ste veći Bošnjak od nosioca najvećih ratnih priznanja, najhrabrijih boraca i sinova generala ARBiH i svih drugih Bošnjaka, a istovremeno članova Naroda i Pravde?

I da, ostaćemo najveća prijetnja postojećem sistemu i na to smo ponosni.

Izvor: nula49

 

Veza:

KADRIĆ: Javna je tajna da je NiP u Brčkom imao podršku srpske politike

Izdvojeno