bdf.brcko@gmail.com

MI VOLIMO BRČKO, A TI?

Potaknuti činjenicom da se zbog pandemije Covid-19 ove godine neće održati ustaljene praznične aktivnosti, članovi Asocijacije mladih Brčko distrikta, preuzeli su inicijativu u svoje ruke i napravili srce na rijeci Savi. Tim činom su pokazali da nije sve tako sivo i da se u teškim trenucima, zajedničkim snagama mogu učniti dobra djela u lokalnoj zajednici.

-To je Srce na Savi,koje je poklon našem gradu pod parolom: „Volim Brčko, a ti?“

Unutar Asocijacije smo razmišljali šta bi to bilo lijepo da uradimo za svoj grad i ljude, da razbijemo monotoniju koja se trenutno dešava u gradu, pa smo došli na ovu ideju, jer je praznično vrijeme, a i ovakve stvari se dešavaju u gradovima u susjedstvu, rekla je koordinatorica projekta ispred Asocijacije mladih Brčko distrikta BiH, Selma Ikanović.

Sve troškove vezane za ovaj projekat finansirala je Asocijacija mladih Brčko distrikta BiH, a srce i drveni prilaz su napravili vlastitim rukama. Za naredni period imaju već isplanirane aktivnosti.
„Planiramo uraditi prozore za promociju grada na Savi, duž Save i nadamo se da će to biti na najljepšim lokacijama na Savi, pored kojih će se nalaziti table na kojima će biti naznačena najznamenitija mjesta u gradu.„

Asocijacija mladih poziva građane da klikom na „lajk“ podrže njihovu facebook stranicu te da se fotografišu u okviru Srca na Savi, te da svoju fotografiju postave na društvenoj mreži uz propratni #srcenasavi.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno