bdf.brcko@gmail.com

Milorad Dodik u Brčkom: Siniša Milić ponovo gradonačelnik

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas na predizbornom skupu u Brčkom da očekuje da na izborima ova partija ostvari odlične rezultate i ponovo dobije svog gradonačelnika.

Dodik je istakao da Brčko treba da nastavi da ide istim putem kao do sada pod rukovodstvom gradonačelnika i njegovog tima.

“Okupljeni oko politike koju vodi Republika Srpska želimo da na izborima ponovo Siniša Milić bude gradonačelnik”, rekao je Dodik novinarima.

On je podsjetio da je distrikt zajedničko vlasništvo Republike Srpske i Federacije BiH, te da Srpska ovdje ima jednaka prava kao i drugi entitet, naglasivši da spona između Republike Srpske i distrikta mora da bude još vidljivija.

“Ne bi trebalo da se odričemo tih naših prava zato što ovdje još postoji neka produžena, nejasna supervizija koja pokušava ovdje da ostane. Prije svega, da ne ospori ta naša prava da upravljamo Brčko distriktom zajedno s lokalnim strukturama vlasti”, rekao je Dodik.

Nosilac SNSD-ove liste kandidata za Skupštinu Brčko distrikta Siniša Milić rekao je da je dobra komunikacija s Vladom Republike Srpske omogućila ispostavu električne energije za Brčko distrikt po znatno nižim cijenama, kao i mnoge druge beneficije.

“Postoje i inicijative o automatskom dobijanju državljanstva Srbije i narod iz Brčko distrikta iz toga neće biti izuzet, jer smo po svim pravima izjednačeni sa stanovištvom Republike Srpske”, istakao je Milić.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Brčko Đorđa Kojić rekao je da SNSD u Brčkom na osnovu svog rada ima veliku podršku Glavnog odbora SNSD-a.

“Zbog toga čvrsto vjerujemo u našu pobjedu na predstojećim izborima i u to da će Siniša Milić ponovo biti gradonačelnik”, naglasio je Kojić.

Predsjednica Aktiva žena SNSD-a Slobodanka Ćurčić rekla je da je današnja posjeta prilika da se predsjednik stranke Milorad Dodik upozna sa kandidatima SNSD-a.

“Zbog mjera Kriznog štaba nismo imali standardno predstavljanje kakvo inače imamo, ali i ovo je sasvim dovoljno. Predsjednik Dodik je želio i obići jednog čovjeka koji se bavi izradom ikona i od toga živi, a sljedeći put kad dođe izrazio je želju da posjeti jednu višečlanu porodicu”, rekla je Ćurčićeva.

Dodik se danas na Trgu mladih u Brčkom družio s kandidatima stranke za poslanike u Skupštini distrikta, kao i sa čalnovima i simpatizerima SNSD-a u tom grad, a posjetio je Voja Tripunovića, lice sa invaliditetom, a koji sa bavi izradom ploski i ikona.

 

 

 

 

(srna)

Izdvojeno

Mrtve ribe plove mrtvom rijekom u mrtvom gradu koji se zove Brčko

Odavno smo u Brčkom shvatili da nas u ovom gradu ne smije ništa iznenaditi ili, što bi Sidran rekao ,, ...svikao sam na čuda,...

Trenutno nema alternative dr. Nišiću na mjestu gradonačelnika Brčko Distrikta BiH!

Bilo bi krajnje neozbiljno i maliciozno ocjenjivati rad nove/stare vlade na čelu sa dr. Nišićem apstrahirajući od konteksta u kojem je ta vlast formirana...

KO TO BRANI, A KO NAPADA BRČKO DISTRIKT BIH?

Mada je već odavno jasno da je javna riječ u Brčkom izgubila svaki smisao, ipak je teško pasivno posmatrati ovu rašomonijadu (različita viđenja) oko...

Nije kriv Dodik što pravi svoju državu, krivi su Bošnjaci/Bosanci što su mu prepustili Bosnu

Bošnjaci, većinski muslimani, ovih dana obilježavaju Bajram hadža i kurbana. U skladu s naredbom, oni koji su u mogućnosti hodočaste u Mekku i obavljaju...

Može se kad se hoće: Brčanski Apelacioni sud stavio van snage Zakon o izmjenama Zakona o platama sudija i tužilaca

Apelacioni sud Distritka na sjednici održanoj 16.05. 2023. donio je presudu kojom se stavlja van snage Zakon i izmjenama i dopunama Zakona o platama...

Milić: ,,Ono što je za vas (Bošnjake) loše, za mene je dobro, što je vama (Bošnjacima) dobro, meni nije,’’

Po ko zna koji put pokazalo se da sve ono što se radi u Brčko Distriktu dvadeset i nešto godina, sa ciljem implementacije Mirovnog...

PLATI IM, GRADONAČELNIĆE, SAMO NEKA TE NE SAVJETUJU!

Novi gradonačelnik Brčko distrikta Zijad Nišić je sa nekoliko poteza iskazao pristojnu političku i opštu kulturu, te široku otvorenost za saradnju, što je naišlo...

Da li je moguće da se u Brčko Distriktu građani ne mogu slobodno nacionalno izjašnjavati, moguće je??

Kako javljaju mediji "Ševal Memić iz Brčkog - Bosanac u Brčko Distriktu BiH vodi bitku s vjetrenjačama. U matičnom uredu su mu odbili izdati...