bdf.brcko@gmail.com

Brčko nije dalo samo Lepu Brenu: Edvin Kanka Ćudić U kontru sa Markovinom

Je li Lepa Brena jedini brend Brčkog? Šta je sa Edom Majkom, Bekimom Sejranovićem, Rizahom Štetićem i zašto im Brčko nikada nije reklo hvala odgovara Edvin Kanka Ćudić, novinar i politolog

Edvin Kanka Ćudić, novinar i politolog, građanski aktivista, osnivač i kordinator Udruženja za društvena istraživanja (UDIK), gost je novog izdanja podcasta U kontru sa Draganom Markovinom.

Da li je proglašenje Distrikta spasilo njegovo rodno Brčko, kakva je politika međunarodne zajednice prema tom gradu? Nezaobilazna tema bila su i spomen-obilježja koja sve tri vojske imaju u centru grada te nesuočavanje srpske politike sa zločinima devedesetih, zajedničkom životu u Brčkom i svemu onome o čemu se šuti.

Je li Lepa Brena jedini brend ovog grada? Šta je sa Edom MajkomBekimom SejranovićemRizahom Štetićem – zašto im Brčko nikada nije reklo hvala?

image

Edvin Kanka Ćudić, novinar i politolog, građanski aktivista/

Razgovarali su Ćudić i Markovina i o autoviktimizaciji Bošnjaka i njihovom odnosu prema budućnosti Bosne i Hercegovine, o spomeničkim praksama u Sarajevu, o kontekstu postavljanja Tvrtka i odbijanja da se Kazani obilježe na ispravan način te, na koncu, i o odnosu Hrvatske prema Vukovaru.

Izdvojeno