bdf.brcko@gmail.com

Gradonačelnik dr. Zijad Nišić čestitao na puštanju u promet kružni tok“Kuglana”

Kružni tok“Kuglana” u potpunosti je završen i pušten u promet.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH  prim. dr. Zijad Nišić čestitao je Javnom preduzeću “Putevi Brčko” na završetku ovih radova.

“Benefiti kružnog toga  su brojni, a to su:  povećana bezbjednost saobraćaja, veća prometnost i manja emisija  izduvnih gasova. Iduće godine je planirana i izgradnja kružnog toka kod ‘Belamioniksa’ i ‘Merkura’ te je urađen i projekat  za most na Klancu, gdje je također planirana izgradnja kružnog toka koji će riješiti problem unutrašnjeg saobraćaja u Brčko distriktu BiH”, istakao je gradonačelnik.

“Vlasti Brčko distrikta BiH su prije nekoliko godina donijele stratešku odluku da se ključna raskrižja reguliraju izgradnjom kružnih tokova. Ovaj projekat se realizira sa namjerom da promet bude sigurniji i prohodniji”,  istakao je zamjenik gradonačelnika dr. Anto Domić.

“Drago mi je da je jedan od važnijih projekata – kada je u pitanju regulisanje saobraćaja i bezbjednost pješaka i učesnika u saobraćaju – završen u skladu sa rokovima. Zahvaljujem se svima onima koji su doprinijeli da ovaj projekat bude završen u roku, kao i dosta kvalitetno”,  kazao je predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH mr.sc. Siniša Milić.

Direktor JP “Putevi Brčko” Vlado Jevtić  naveo je da je vrijednost kružnog toka 744.000,00 KM istakavši da je zadovoljan kvalitetom rada i izvođačima.

Novi kružni tok obišli su i glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Željko Antić i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Ivo Filipović.

Izdvojeno