bdf.brcko@gmail.com

Organi za provođenje zakona trba da istraže eventualne nepravilnostima u radu JP Luka Brčko

Ured visokog predstsvnika u Bosni i Hercegovini prokomentarisao je nova aktuelna dešavanja oko projekta Luka Brčko gdje će evidentno doći do kašnjenja u realizaciji ali i da Tužilaštvo Brčkog otvorilo istragu. Upit za kašnjenja u projektu uputil isu dobro plaćenim konsultantima i nadzoru kao i EBRD-u.

-Modernizacija Luke Brčko jedan je od ključnih infrastrukturnih projekata koji, zajedno sa poboljšanjem cestovne i željezničke infrastrukture u Distriktu, ima potencijal da pretvori Brčko u multimodalno transportno čvorište i vitalnu poveznicu između tržišta Zapadnog Balkana i Evropske unije. Stoga je neophodno uložiti dodatne napore kako bi se prioritetizirao završetak ovog iznimno važnog projekta od kojeg će imati koristi cijela brčanska zajednica, kao i cijela BiH.

Organi za provođenje zakona su tu da istraže eventualne navode o bilo kakvim nepravilnostima.- navedeno u pisanom odgovoru Ureda visokog predstavnika.

Kako saznajemo i lično se glavni tužilac Tužilaštva Brčkog  Zekerija Mujkanović zainteresovao oko ovog projekta kako ide istraga samo bez saznanja da li da ubrza ili uspori.

 

Izvor: InfoBrčko

Izdvojeno