bdf.brcko@gmail.com

Bećirović posjetio Brčko: S predstavnicima lokalne vlasti razgovarano o projektima od značaja za Distrikt

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Zijadom Nišićem, predsjednikom Skupštine Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem i potpredsjednikom Skupštine Brčko distrikta BiH Ivom Filipovićem.

Bećirović je sagovornike informisao da je novo Predsjedništvo BiH, između ostalog, usvojilo i grant za Luku Brčko u iznosu od 6 miliona KM.

Najviši predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta BiH upoznali su člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića o prioritetima i projektima u Brčko distriktu BiH, koji su od posebne važnosti za taj dio Bosne i Hercegovine. Tokom razgovora gradonačelnik Nišić je istakao kako su njegovi prioriteti u upravljanju gradom privredni razvoj i borba protiv korupcije. Naglasio je da je Brčko distrikt BiH prema mnogim aspektima, prije svega političkim, uspješna lokalna zajednica i da je ostvaren respektabilan privredni razvoj, ali još nedovoljan za očekivanja građana i međunarodne zajednice. Stoga, najavio je da će se zalagati za poboljšanje poslovnog ambijenta za privrednike i buduće investitore, koji doprinosi očuvanju postojećih i kreiranju novih radnih mjesta.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović poručio je da će se založiti, u skladu sa ovlaštenjima i mogućnostima, za uspostavljanje kvalitetnije komunikacije između državnih institucija i Brčko distrikta BiH. Također, poručio je da je Brčko distrikt BiH skladna i funkcionalna multietnička društvena zajednica i pozitivan primjer za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Izdvojeno