bdf.brcko@gmail.com

Škola životnih vještina za djecu od 5. do 9. razreda u Brčkom

Udruženje Art Centar „Ankata“ poziva sve zainteresovane učenike sa prostora Brčko Distrikta, uzrasta od 6. do 9. razreda, da se prijave na besplatne edukativne radionice životnih vještina. Kroz druženje i kreativno učenje, zajedno ćemo unaprijediti svoja znanja i vještine koje se odnose na kritičko razmišljanje, efektivnu komunikaciju, upravljanje emocijama, međuljudske odnose i društvenu brigu.

Polaznici će na kreativan i zanimljiv način razvijati svoje socijalne vještine, kao i osvještavati svoju ulogu i odgovornost u zajednici. Nakon završene radionice, učenici će biti spremni preuzeti ulogu kritičkog analiziranja i djelovanja, što za rezultat ima kreiranje pozitivnog društvenog ambijenta.

Učestvovanje na ovim radionicama je odlična prilika da učenici rade na svojoj kreativnosti, kritičkom razmišljanju, emotivnoj razvijenosti, kao i međuljudskim odnosima.
Voditelji radionica su akademski glumci, Sadika Avdić i Ermin Avdić, koji iza sebe imaju višegodišnje iskustvo u radu sa djecom i mladima.

Učenici će učestvovati na 16 radionica koje će se održavati svakog vikenda u februaru, u prostorijama Omladinskog centra u Brčkom, od 12h do 15h.

Roditelji/staratelji, koji su zainteresovani za upis djece na radionice životnih vještina, trebaju popuniti obrazac za prijavu najkasnije do 3. februara, na ovom linku.

Projekat “Škola životnih vještina” je finansiran od strane Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju Vlade Brčko Distrikta.

Radionice su potpuno besplatne. Sve što je potrebno jeste da popunite Google obrazac sa svim potrebnim informacijama, kako bi potvrdili učestvovanje.

Maksimalan broj učesnika/ca na radionicama je 25.

Za više informacija, možete nam se obratiti preko Facebook stranice Art Centar “Ankata”, e-maila: ankata.drama@gmail.com, ili putem telefona: +387 60 30 45 729.

 

Izdvojeno