bdf.brcko@gmail.com

Goranu Stjepanoviću iz Brčkog dva mjeseca zatvora zbog prijetnji automatskom puškom

Goran Stjepanović (47) iz Brčkog nepravosnažno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dva mjeseca jer je u gradskoj pješačkoj zoni u Brčkom nosio automatsku pušku i prijetio gostu lokala.

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH okončalo je postupak protiv optuženog  da je u avgustu ove godine počinio krivična djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i ugrožavanja sigurnosti,  pa ga jeosudio Osnovni sudo Brčko distrikta BiH.

Stjepanovića su teretili da je 4. avgusta u večernjim satima, u vidno pijanom stanju, došao ispred ugostiteljskog objekta “Amazon”, u gradskoj pješačkoj zoni, ušao u lokal i tražio A. E.

Kada ga je našao Stjepanović ga je najprije pitao da li mu njegov sin duguje neki novac, a pošto mu je to potvrdio, rekao mu je: „Sad ću se ja vratit’, da se obračunamo“.

Zatim se udaljio u nepoznatom pravcu, da bi poslije par minuta ponovo došao do lokala noseći u ruci automatsku pušku s pripadajuća dva okvira municije u kojima se nalazilo 30 metaka.

Vidjevši ga kako dolazi naoružan, A.E. je pobjegao na zadnja vrata lokala, a osumnjičeni je ubrzo uhapšen i procesuiran.

On je osuđen nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivice, a sud mu je oduzeo automatsku pušku M70, dva okvira i  30 metaka.

Izdvojeno