bdf.brcko@gmail.com

Jesu li dva poslanika SDP-a i jedan SDA glasali za SDS umjesto PDP, tako da će Dodik imati četiri delegata

Danas je u NSRS održano glasanje za izbor delegata iz reda srpskog naroda u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Međutim, desio se problem prilikom glasanja, jer je jedan listić koji je dobio PDP nevažeći, a upravo mu taj glas donosi delegatsko mjesto, javili su danas brojni mediji.

altSporni listić (Foto: nebojsavukanovic.info)

O ovome se na svom blogu oglasio narodni poslanik Nebojša Vukanović i iznio nove detalje.

“Nevjerovatna izdaja dogodilo se danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Za sigurnog delegata bilo je neophodno 14 glasova, ukupno 28 za 2 opoziciona. Bio je javni dogovor da ću ja glasati za listu SDS-a, čiji Klub ima 13 glasova i sa mojim neophodnih 14, dok je ostalo troje poslanika Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića glasalo za listu PDP-a, čiji Klub ima 8 poslanika i sa naša 3 ukupno 11.

Nažalost Lista SDS-a dobila je 16 glasova, 2 više nego što treba, a lista PDP 11, sa tim da je jedan glas bio nevažeći jer je zaokružen PDP umjesto kvadrata, dok je Lista SDP-a imala 2 glasa, Hurtića i Duratovića. Uskoro će se saznati ali je vrlo vjerovatno da su dva poslanika SDP-a i jedan SDA glasali za SDS umjesto PDP i napravili nevažeći glas, kako bi Dodiku omogućili četvrtog poslanika”, objavio je Vukanović i uz prateći video komentar kojeg možete pogledati u nastavku.

Izdvojeno