bdf.brcko@gmail.com

Uz prijetnju pištoljem iz brčanske trgovine otuđen dnevni pazar

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su u veoma kratkom vremenu od zaprimanja prijave o počinjenom razbojništvu, efikasnom akcijom pronašli i slobode lišili lice za koje postoji osnov sumnje da je počinilac navedenog krivičnog djela.

O navedenom događaju Policija Brčko distrikta BiH zaprimila je prijavu dana 08.11.2022. godine u 18.24 sati da je u ulici Lejlića u Brčkom u jednom trgovinskom objektu nad radnicom od strane maskiranog muškog lica uz prijetnju pištoljem otuđen dnevni pazar. Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i prikupljali informacije o navedenom događaju, a pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršen je uviđaj.

Preduzimanjem operativno taktičkih mjera i radnji kao mogući izvršilac ovog krivičnog djela identifikovan je H.E. rođen 1990. godine u Brčkom, nastanjen u Gornjem Rahiću, zbog čega su preduzete hitne mjere potrage za navedenim licem, koje je istog dana pronađeno i u 22.30 sati lišeno slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Razbojništvo“ iz člana 283. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Po okončanju radnji dokazivanja kojima se obezbjeđuju ključni dokazi i potpunom rasvjetljavanju svih činjenica i okolnosti izvršenja navedenog krivičnog djela, Policija Brčko distrikta BiH će Tužilaštvu Brčko distrikta BiH podnijeti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Stručni referent za odnose s javnošću
portparol Policije Brčko distrikta BiH
Dževida Hukičević

Izdvojeno