bdf.brcko@gmail.com

Bosić uvrijedio Dodika i srpski narod poredeći podršku Dodiku sa podrškom Hitleru???

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da je bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić na najstrašniji i najsramniji način uvrijedio srpski narod i Republiku Srpsku poredeći podršku koju Milorad Dodik ima u srpskom narodu sa podrškom koju je Hitler imao u nacističkoj Njemačkoj.

“Ako je i od Mladena Bosića, jednog od najvećih političkih gubitnika, previše je. Riječ je o klasičnom govoru mržnje prema novoizabranom predsjedniku Republike Srpske i nezapamćenoj uvredi koja je u programu jedne sarajevske televizije izrečena prema Miloradu Dodiku i srpskom narodu u Republici Srpskoj”, rekao je Košarac.

On je u izjavi za Srnu naglasio da je srpski narod u Republici Srpskoj na proteklim izborima još jednom nagradio napore Milorada Dodika, Željke Cvijanović i SNSD-a da sačuvaju ustavnu poziciju Republike Srpske i zaštite prava i slobode srpskog naroda, te kaznio izdajničko i podaničko ponašanje SDS-a i PDP-a.

“Mladen Bosić, koji je cijelu deceniju proveo na čelu SDS-a, rodonačelnik je izdajničke i podaničke politike te partije, što je srpski narod prepoznao na svakim izborima od 2006. godine do danas. Sa Bosićem i Mirkom Šarovićem na čelu, SDS nikada nije iznio nikakav ozbiljan politički stav o bilo kom važnom i teškom pitanju s kojim je srpski narod bio suočen u protekle dvije decenije. Zato SDS gubi izbore i zato se poslije svakih izbora osipa”, poručio je Košarac.

On je upozorio na to da srpski narod u Republici Srpskoj veoma dobro prepoznaje opasnost u političkom djelovanju opozicionih partija, posebno u Sarajevu.

“Ne možete očekivati podršku ako prostor u sarajevskim medijima koristite kako biste se dodvoravali bošnjačkim političarima i strancima, sipajući uvrede i šireći mržnju prema srpskom narodu i Republici Srpskoj. S takvim političkim i medijskim zlodjelima mora se prestati ili se to mora krivično sankcionisati. Uvjeren sam da će u tom pravcu ići i zakonska rješenja koja će kreirati i usvojiti Vlada i Narodna skupština Republike Srpske”, zaključio je Košarac.

Član Predsjedništva SDS-a u ostavci Mladen Bosić juče je, u programu televizije N1, komentarišući izborne rezultata i ostavke predsjednika i članova Predsjedništva SDS-a, uporedio podršku koju je Milorad Dodik dobio od srpskog naroda u Republici Srpskoj sa podrškom koju je imao Hitler u nacističkoj Njemačkoj.

“To što neko dobije puno glasova ne znači da je dobar. Da ne spominjem Hitlera koji je imao podršku njemačkog naroda, kao drastičan primjer”, rekao je Bosić. Voditelj emisije nije reagovao, niti se na bilo kakav način ogradio od ovakve izjave, koju su prenijeli i pojedini mediji u Republici Srpskoj.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Izdvojeno