bdf.brcko@gmail.com

Uhapšen Brčak zbog lažne dojave o bombi

I ovog ponedeljka donosimo vam pregledo značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

– U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kirminaliteta zabilježena su tri krivična djela i to “Teška krađa” iz člana iz člana 281. stav (1), zatim „Oštećenje tuđe stvari” iz člana 287. stav (1) i „Lažno prijavljivanje” iz člana 341. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

– Izdvajamo događaj od dana 23.10.2022. godine kada su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH postupajući po anonimnoj prijavi od dana 22.10.2022. godine da je u jednom ugostiteljskom objektu postavljen eksploziv, slobode lišili lice inicijala A.M. rođen 1968. godine iz Brčkog, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Lažno prijavljivanje” iz člana 341. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, a o svemu je obaviješteno Tužilaštvo Brčko distrikta BiH.

 

  • JAVNI RED I MIR:

– U navedenom vremenskom periodu zabilježena su dva događaja narušavanja javnog reda i mira i to dana 23.10.2022. godine kada su za dva lica zbog počinjenog prekršaja iz člana 5. „Učestvovanje u tuči i izazivanje tuče” izdati prekršajni nalozi, kao i još jednom licu zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– Tokom navedenog perioda zabilježene su dvije saobraćajne nezgode.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno  24 vozača i vozila. Od toga devetnaest vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola, dva vozača koji su upravljali vozilima prije sticanja prava na upravljanje i tri vozača jer su upravljali vozilima nakon isteka važnosti potvrde o registraciji 

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

Izdvojeno