bdf.brcko@gmail.com

Ne bih se sastajala s Putinom – Bliža nam je EU

Potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić za Euronews Srbija govorila je o izbornom procesu te odnosu prema ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Trivić je istakla da brojanje glasova ide sporo jer se pregleda svaki listić, ali da ono samo po sebi ne može utvrditi sve nepravilnosti koje su se dogodile tokom izbornog procesa.

Naglasila je i da je PDP svjesno preuranjeno podnio zahtjev za ponovljeno, kontrolno brojanje, odnosno u konačnici i za poništenje izbora.

“Mi smo bili svjesni da to radimo preuranjeno. CIK je u međuvremenu donio odluku o ponovnom brojanju po službenoj dužnosti, ne zbog našeg zahtjeva”, kazala je Trivić za Euronews.

Istakla je i da se treba, koliko je moguće, oduprijeti pritiscima “povinovanju sankcijama” koje je EU uvela Rusiji.

“Evropska unija je nama bliža i geografski i na svaki drugi način, i ekonomski – to je naš najznačajniji spoljnotrgovinski partner, i u tom pogledu bi trebalo donositi teške odluke koje nije lako ni iskomunicirati, i nekome na prvu loptu nisu lijepe ili pitke, već su teške”, zaključila je Trivić.

Jelena Trivić je rekla i da nikada ne bi otišla u Rusiju da se sastane sa Vladimirom Putinom sve i da ima priliku jer je to, smatra, neodgovorno prema narodu. Tom istom narodu šalje i ovu poruku.

“Republika Srpska nezavisna, nažalost, otvoreno ću reći i zbog građana Srbije, to je problem za Srbiju, to nije mogućem to nije realno, to nije izvodivo”, kaže Trivićeva.

Jelena Trivić je i za uvođenje sankcija Rusiji i kaže da o tome treba razmisliti jer nam je EU bliža. Zaključke Narodne Skupštine nazvala je komadom papira.

 

 

Izvor: hit tv

Izdvojeno