bdf.brcko@gmail.com

Na laži i krađi se ne gradi srpsko jedinstvo

Iz brčanskog SDS-a danas su se javnosti obratili saopštenjem povodom izbora za predsjednika Republike Srpske.

Ovo saopštenje prenosimo u cjelosti, bez izmjena:

48 državljana Republike Srpske u Vučilovcu je izašlo na izbore i glasalo za Jelenu Trivić vjerujući da je ona najbolji kandidat za predsednika Republike Srpske i da njihove glasove niko ne može ukrasti.

Kada su na internet stranici Izborne komisije objavili rezultate sa biračkog mjesta u Vučilovcu vidjeli su da je birački odbor Jeleni Trivić upisao nula glasova.

Uložene su žalbe, glasački listići su ponovo prebrojani i njihovi glasovi su vraćeni onom kome i pripadaju.

Upravo to se sada radi i na nivou cijele Republike Srpske: ponovo se broje glasovi i tačni rezultati se unose u zapisnike. Baš kao i u Vučilovcu.

I to brojanje i utvrđivanje krađa i nepravilnosti unosi nervozu u redove režimskih stranaka koje bi najradije da se sve to ne dira, da im vjerujemo na riječ da su pobjedili, da se zahvale preko bilborda i nastave po starom.

U već za njih karakterističnom stilu oni mjenjaju teze i one koji traže da se utvrdi istinit rezultat izbora nazivaju “organizatorima obojenih revolucija.” Kao da krađe glasova u Vučilovcu, i na stotine drugih biračkih mjesta u Republici Srpskoj nije ni bilo.

Jedinstvo i odgovorna nacionalna politika u Republici Srpskoj se ne mogu graditi na lažima i krađama i zato pozivamo SNSD da se odrekne organizatora i aktera izbornih i drugih krađa pa da jedinstvo pravimo na istini i pravdi.

 

Izvor: nula 49

Izdvojeno