bdf.brcko@gmail.com

Milić: PDP jednu neistinu pravdao drugom

Lider PDP-a Branislav Borenović je neistinu iznesenu u izbornoj noći o pobjedi kandidata opozicije za predsjednika Republike Srpske Jelene Trivić pravdao drugom neistinom da je pobijedila u Brčkom, što je smišljeni scenario za osporavanje izbornih rezultata, rekao je danas Srni predsjednik brčanskog odbora SNSD-a Siniša Milić.

Milić je istakao da je u pitanju unaprijed smišljen scenario jer je Borenović iznosio tvrdnje o navodnoj pobjedi samo nekoliko časova poslije zatvaranja birališta i to kada su podaci svih lokalnih izbornih štabova, uključujući i PDP-ov, ukazivali na ubedljivu pobjedu kandidata SNSD-a Milorada Dodika u Brčkom.

“To je najbolji dokaz da PDP nije imao izvor za neistinite podatke o rezultatima izbora, jer je jednu neistinu pravdao drugom. Trivićeva je na 137 redovnih biračkih mjesta u distriktu od Dodika bila bolja na svega tri, ali je, izgleda, to Borenoviću bilo dovoljno da proglasi njenu pobjedu”, rekao je Milić.

Milić je podsjetio da je SNSD u Brčko distriktu, prema do sada obrađenim podacima, ostvario najubedljiviju pobjedu na opštim izborima, navodeći podatak da je Dodik dobio 7.008, a Trivićeva 5.232 glasa.

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović dobila je podršku 7.347 birača, dok je Mirko Šarović /SDS/ dobio 4522 glasa. “Lista SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske osvojila do sada rekordnih 4.607 glasova birača ili više nego PDP, SDS, Ujedinjena Srpska i DNS zajedno”, istakao je Milić.

 

Izvor: glassrpske.com

Izdvojeno