bdf.brcko@gmail.com

Nije bitno ko će Bakir ili Denis, nego da li će Komšić i opozicija u RS-u

Dok Bosanci vode mali rat ko će pobijediti Bakir ili Denis, gubeći iz vida da ta dilema uopšte nije bitna za predstojeće izbore. Prava i najvažnije dilema je da li će Komšić ući u Predsjedništvo BiH i da li će opozicija u Republici Srpskoj pobijediti Dodika. Ako ne pobijede Komšić i opozicija u RS-u, bilo sa Bakirom ili sa Denisom, ne piše nam se dobro.

“Ova će se priča o Izbornom zakonu, o entitetima, o trećem entitetu, federalizaciji cijele BiH, ona će se nastaviti. Neće ona stati niti će nestati ovim aktom ovdje. E sad, važan je taj omjer u samom Predsjedništvu. Ne želim da budem sudac, ali s moje točke gledišta, hoće li to biti Bakir Izetbegović ili Denis Bećirović – meni nije toliko važno jer sam poprilično siguran da ni jedna ni druga politika neće iznevjeriti BiH. Ali mi još imamo šansu, odnosno nažalost postoji šansa da izgubimo utakmicu jer malo je i sudac tu pristran. Suci su stranci”, poručio je Komšić, prenosi klix.ba.

“Ja mislim da narod ima neki istančan refleks i da može prepoznati što mu treba u kojoj situaciji. Pogotovo kad je riječ o ovim državnim stvarima u budućnosti zemlje. A kako god narod odluči neka bude, što se mene tiče. Ja nemam s tim niti jedan problem jer ja ni u ovoj politici Denisa Bećirovića ni u politici Bakira Izetbegovića u ovom trenutku ne vidim da postoji protivnik BiH. I nisu oni moji protivnici. Moj protivnik je definitivno politika HNS-a, HDZ-a i ono što Zagreb pokušava učiniti u BiH. Čak nije osobno nitko iz HDZ-a, stvar je u politici koja svoje temelje, baštini tradiciju udruženog zločinačkog poduhvata od čega neće nikako odustati. I to je problem!”, dodao je Komšić.

 

Izvor: Agencije

Izdvojeno