bdf.brcko@gmail.com

ALADIN BISER OSUĐEN NA 19 GODINA KAZNE ZBOG UBISTVA FETHIJE MIHIMIĆA

Presudu JE izrekao je sudija Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, Sudija Velibor Miličević.

Podsjećamo da je 1. juna 2021. godine u 18.04 sati, Policija Brčko distrikta BiH zaprimila prijavu da na području sela Jagodnjak, općina Brčko leži mrtvo muško tijelo starije osobe. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH i dežurni tužilac, Tužilaštva Brčko distrikta BiH pod čijim nadzorom je izvršen uviđaj. Tokom uviđaja utvrđeno je da je riječ o beživotnom tijelu nestalog Fetije Mihmića zvanog Opan.

Policija je potom uhapsila Aladina Bisera rođen 1983. godine u Brčkom, gdje je i nastanjen, zbog sumnje da je počinio krivično djelo otmice.

Biser je odranije poznat policiji, tužilaštvu i sudu Brčko distrikta BiH te je za njim i ranije bila  podignuta optužnica te je bio osuđen za falsifikovanje dokumenta odnosno zloupotrebu položaja

Biser je bio službenik Osnovnog suda u Brčkom, te je kasnije optužen za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja skrivanjem izvršnog spisa koji se na njega odnosio. Biseru je dokazana krivica i za prevaru uzimanjem novca od preduzetnika kome je obećao uništiti dokaze u sudu, koji su ga navodno inkriminirali u poslovanju. On je za oba krivična djela osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam mjeseci, piše Times.

 

hayat.ba

Izdvojeno