bdf.brcko@gmail.com

PDP u Brčkom predstavio kanditate za: predsjednika RS, Parlamentarnu skupštinu BiH i srpskog člana Predsjedništva

Zvanično otvaranje kampanje Partije demokratskog progresa za predstojeće opće izbore u Bosni Hercegovini koji će se održati 2. oktobra započelo je danas u Brčkom u Kulturno-administrativnom centru Patrijarh srpski Pavle SPC u Srpskoj Varoši predstavljanjem kandidata za predsjednika Republike Srpske Jelene Trivić i Branislava Borenovića predsjednika PDP-a i kandidata za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, izborna jedinica 1. Na skupu je predstavljen i kandidat Srpske demokratske stranke za člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović.

„Ono za što ću se ja zalagati kao novi predsjednik Republike Srpske je pobjeda nad kriminalnom, pobjeda nad korupcijom, uvešćemo neradnu nedelju u onim oblastima u kojima je to moguće na teritoriji cijele Republike Srpske, reformisaćemo zakonodavstvo s ciljem efikasnije zaštite prava radnika”, kazala je Trivić i dodala „da nam oni koji najviše zarađuju ne izrabljuju radnike”. Trivić je najavila i borbu za bolji položaj u društvu penzionera i boračke populacije.

Jelena Trivić

„Brčko je izuzetno značajno za budućnost Republike Srpske jer je ovo spoj istoka i zapada Srpske, ovo je mjesto koje ima svoju tradiciju, svoj značaj, svoju važnost“, kazao je Borenović i naglasio da je današnja poruka da se iz Brčkog kreće u odbranu Republike Srpske.

„Republika Srpska mora da se brani od korupcije, od kriminala, od nepotizma, od nepravde, bahatosti, primitivizma, javašluka, odlaska ljudi, a mi hoćemo da je branimo znanjem, posvećenošću, dobrim projektima, programima, poslom, pravdom i dostojanstvom“, poručio je Borenović.

Kadnidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović kazao je da su u Brčkom odaslane poruke u smislu da ove političke opcije i njihovi kandidati žele promjene na bolje na način da se završi sa ovom vrstom politike koja je uništila Republiku Srpsku u posljednjih 16-17 godina.

Mirko Šarović

„Vladajuća politika u Republici Srpskoj prerasla je u ekstremizam i ta vrsta politike kreirana od čelnih ljudi u vlasti, odnosno režima, nanijela je mnogo štete Republici Srpskoj i svakako građanima. Trpimo sankcije, u izolaciji smo, crna smo tačka, svijet nas je jednostavno etiketirao kao remetilački faktor svugdje“, još je naglasio Šarović.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno