bdf.brcko@gmail.com

Milan Šobot pojačanje u stručnom štabu brčanskih Lavova

Milan Šobot novi je član stručnog štaba KK Lavovi Brčko.

Potpisom ugovora o višegodišnjoj saradnji sa Milanom Šobotom, KK Lavovi Brčko dobio je ogromno pojačanje u stručnom štabu.

Milan Šobot je rođen 28. aprila 1990. godine u Novom Sadu. Trenerskim poslom bavi se od 2010. godine, a zvanje diplomiranog trenera košarke stekao je 2013. godine na Univerzitetu u Banjaluci.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri radio je u: KK Partizan TS Banja Luka, ŽKK Borac Banja Luka, ŽKK Mladi Krajišnik Banja Luka, KK Basket 2000 Banja Luka i KK Max Banja Luka.

Sa kadetskom i juniorskom selekcijom ŽKK Mladi Krajišnik u nekoliko navrata je osvajao Prvenstvo Republike Srpske i predvodio ekipe na završnim turnirima Prvenstva Bosne i Hercegovine.

Milan Šobot će u KK Lavovi biti zadužen za rad za ženskim omladinskim selekcijama i biće dio stručnog štaba ženske seniorske selekcije, koju u sezoni pred nama očekuje borba na četiri fronta (WABA liga, Premijer liga BiH, Kup BiH i Kup RS).

Veliko mi je zadovoljstvo što sam od danas dio KK Lavovi. Želja mi je da svoje znanje i iskustvo kontinuirano prenosim na mlade generacije košarkašica u Brčkom i da na taj način nastavimo sa prepoznatljivim radom sa mlađim uzrasnim kategorijama. Lavovi su klub koji je širom Bosne i Hercegovine, pa i van njenih granica prepoznat, kao rasadnik mladih talenata. Način rada i razmišljanja ljudi u klubu se poklapa sa mojim ambicijama, tako da je saradnja vrlo brzo postignuta, nadam se na obostrano zadovoljstvo”, istakao je Milan Šobot nakon potpisivanja ugovora.

Predsjednik KK Lavovi Boško Vukadinović poželio je Milanu dobrodošlicu u klub riječima: “Milan Šobot je trener mlađe generacije koji već sada ima ogromno iskustvo i znanje, što je jako bitno u radu sa mlađim uzrasnim kategorijama. Mnoge reprezentativke Bosne i Hercegovine u mlađim selekcijama upravo su prve košarkaške korake napravile pod nadzorom Milana Šobota i mogu samo da izrazim svoje veliko zadovoljstvo što je Milan od danas dio košarkaške porodice Lavova. Želimo svim djevojčicama u Brčkom da pružimo priliku da zdravo rastu pod nadzorom vrhunskih sportskih stručnjaka, a Milan zaista spada u tu grupu”.

 

Izvor: tvk3.info

Izdvojeno