bdf.brcko@gmail.com

Održana jubilarna 25. Vidovdanska trka u Brčkom

Pobjednik 25. Vidovdanske trke u Brčkom je Mlađan Samardžić iz Brčkog koji je stazu od 10 kilometara pretrčao za 34. minute i 27 sekundi. U Ženskoj konkurenciji najbolja u trci na 10 kilometara je bila Slađana Stamenković iz Atletskog kluba „Crvena Zvezda“ iz Beograda pretrčavši stazu za 42 minuta i 14 sekundi.
Drugo mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je Srđanu Samardžiću iz Brčkog, dok je treći bio Sreto Krstić iz Beograda. Drugo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila je Lusija Kimani, bosanskohercegovačka atletičarka, a treća je bila brčanka Tanja Grahovac.

U 12 dječijih kategorija prema riječima direktora Trke Bore Đurđevića, izdato je oko 3000 startnih paketa za mališane, a 25 Vidovdanska trka je otvorena puzanjem beba gdje je od 48 prijavljenih beba, pobjedu odnio dvanaestomjesečni Aleksej Marković iz Brčkog. Odmah iza malog Alekseja kroz ciljnu ravninu propuzala je jednogodišnja Vjera Pajkanović, dok je treće mjesto osvojio desetomjesečni Viktor Gavrić.

U kategoriji dječaci Cicibani  (2015) najbrži na 50 metara bio Perić Bogdan, drugoplasirani je Sergej Simić, a treće mjesto osvojio je Andrej Jovanović.

U kategoriji djevočice Cicibani (2015) najbrža je bila Lara Ćervaz iz Bijeljine, drugoplasirana je Lara Vuković, a treće mjesto osvojila je Sara Blagojević, obje iz Brčkog.

U kategoriji dječaci Pioniri (2014) prvo mjesto osvojio je Luka Bojić iz Beočina, drugoplasirani bio je Nikolaj Simikić iz Brčkog, a treće mjesto zauzeo je Elez Sarajlić iz Čelića.

U kategoriji djevojčice Pioniri (2014) prvo mjesto, pretrčavši stazu u dužini od  200 metara, osvojila je Sofija Šušak, drugoplasirana je Lidija Kovačević obje iz Prnjavora, dok je treće mjesto zauzela Elena Maratović iz Brčkog.

U kategoriji dječaci Pioniri (2013) pobjednik je Luka Kalaba iz Prnjavora, drugi je bio Uroš Markanović iz Brčkog, dok je treće mjesto zauzeo takođe naš sugrađanin Strahinja Nakić.

U kategoriji djevojčice Pioniri (2013) pobjednica je Anja Mišović, drugoplasirana je Mia Radovanović, a treće mjesto zauzela je Mia Vukić, sve tri takmičarke su iz Brčkog.

U kategoriji dječaci Pioniri (2012) najbolji je bio takmičar iz Bijeljine Pavle Savić, drugoplasirani je Vojin Lujić, dok je treće mjesto zauzeo Adrian Mujkić, oba takmičara su iz Brčkog.

U kategoriji djevojčice Pioniri (2012) najbrža je bila Neda Radulović iz Prnjavora, dok su Brčanke Anja Jovetić i Kristina Joveljić zauzele drugo i treće mjesto.

U kategoriji dječaci Pioniri (2011) prvo mjesto osvojio je David Mirković iz Prnjavora, drugoplasirani je Nikola Radić iz Brčkog, a treće mjesto zauzeo je naš sugrađanin Momčilo Radovanović.

U kategoriji djevojčice Pioniri (2011) ovogodišnja pobjednica je učesnica iz Bijeljine Dunja Lukić, drugoplasirana je Jana Živković iz Prnjavora, dok je treće mjesto zauzela Teodora Bačić iz Teslića.

U kategoriji dječaci Pioniri (2010) prvo mjesto pretrčavši stazu dugačku 400 metara, ovojio je Filip Radulović iz Prnjavora, drugoplasirani je Đorđe Stojanović, a treće mjesto zauzeo je Ivan Stević, oba takmičara su iz grada domaćinaTrke.

U kategoriji djevojčice Pioniri (2010) najbrža je bila Ivona Ćevriz iz Bijeljine, odmah iza nje kroz cilj je prošla Lorena Rikić iz Brčkog, a naša sugrađanka Teodora Nakić zauzela je treće mjesto.

U kategoriji dječaci Pioniri (2009) najbrži bio je Dragan Senić iz Bijeljine, drugoplasirani je Marko Duvnjak iz Brčkog, a treće mjesto osvojio je Živko Simeunović, takođe naš sugrađanin.

U kategoriji djevojčice Pioniri (2009) Iskra Jović iz Brčkog osvojila je prvo mjesto, druga je bila Una Šolaja, dok je treće mjesto osvojila Neda Đukić, obje takmičarke su iz Brčkog.

U kategoriji dječaci Pioniri (2008) najbrži je bio Vuk Andrić, drugoplasirani je Aleksej Jovanović, a odmah iza njega je Miloš Blagić, svi takmičari su iz Brčkog.

U kategoriji djevojčice Pioniri (2008) najbolja takmičarka prertčavši stazu od 400 metara bila je Ema Kovač iz Bijeljine, Ana Marija Radulović iz Prnjavora osvojila je drugo mjesto dok je trećeplasirana njena sugrađanka Milica Živković.

U kategoriji dječaci Pioniri (2007) nastupila su samo dva takmičara i bolji je bio Ilhan Hatić iz Teslića, dok je iza njega kroz cilj prošao Nikola Karan iz Brčkog

Najmlađi učesnik ovogodišnje tradicionalne vidovdanske trke je desetomjesečni Viktor Gavrić, a najstariji 68-godišnji Mirsad Bušetlić. U ovogodišnjoj trci zadovoljstva učestvovalo je nekoliko stotina ljubitelja atletike koji su prolaskom kroz cilj uveličali i obilježili jubilej 25. godina Vidovdanske trke u Brčkom.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno