bdf.brcko@gmail.com

Tužiteljstvo Distrikta dokazalo krivnju Senada Alića, službenika Odjela za zdravstvo Vlade Brčko Distrikta

Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH dokazalo je krivnju Senada Alića (49), službenika Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Distrikta, optuženog da je prošle godine primio novac radi trgovine utjecajem u zapošljavanju.

Pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH, Alić je za ovo kazneno djelo nepravosnažno osuđen na osam mjeseci zatvora, priopćilo je Tužiteljstvo Brčko distrikta.

Zaposlenik Službe za braniteljsko-invalidsku zaštitu, koji je krajem ožujka prošle godine uhićen u okviru akcije kodnog naziva ‘Biro’, optužen je da je uz obećanje zaposlenja od jedne osobe uzeo novac.

Aliću se stavlja na teret da je A. S, angažiranom u istoj službi po ugovoru o djelu, ukazao na javni natječaj na kojem bi mu za novac mogao osigurati da bude izabran, zatraživši da se izjasni o sumi koju je za to spreman platiti.

Pošto je A. S. odgovorio da je spreman platiti 5 000 maraka, Alić je rekao da je to malo za poziciju s plaćom od 1 900 maraka, te da će se o samom iznosu naknadno dogovoriti – navedeno je u optužnici.

Slobode je lišen 23. ožujka prošle godine, nakon susreta s A. S. u jednom brčanskom lokalu i to nakon što mu je A. S, po njegovim uputama, u auto ostavio kuvertu s novcem.

(Vijesti.ba / Fena)

Izdvojeno