bdf.brcko@gmail.com

Brčak Mule Elezović optužen da je zbog ovaca ubio poznanika Sabriju Fazlovića

Osnovni sud u Brčkom potvrdio je optužnicu protiv Brčaka Mule Elezovića (86) koja ga tereti da je 22. februara ove godine u Islamovcu, kod Brčkog, hicima iz pištolja ubio poznanika Sabriju Fazlovića.

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je ovu optužnicu za ubistvo, a kojem su, kako je saopšteno, duže vremena prethodili loši međusobni odnosi Fazlovića i Elezovića.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, optuženom je stavljeno na teret da je u blizini njegove vikendice, nakon kraće rasprave zbog problema koji se odnosi na štetu koju su pričinjavale Sabrijine ovce na Mulinoj parceli,  hicima iz pištolja više puta pogodio Fazlovića u gornji dio tijela.

Kako se navodi u optužnici, on je hicima s manje udaljenosti, u namjeri da ga ubije, Fazlovića najprije pogodio u ruku, a kad je ovaj krenuo u bijeg, s još dva hica ga je pogodio u leđa.

“Zadobivši ustrelnu i postrelnu ranu grudnog koša i gornjeg dijela trbuha Fazlović je pao, te preminuo zbog unutrašnjeg krvarenja. Elezović se ubrzo predao, a tri dana kasnije pretresene su njegova vikendica i pomoćne prostorije u Islamovcu, gdje je pronađena i privremeno oduzeta veća količina municije i minsko- ekplozivnih sredstava”, saopšteno je iz brčanskog tužilaštva.

Izdvojeno