bdf.brcko@gmail.com

Bio jednom jedan klub, zvao se Jedinstvo iz Brčkog.

Fudbalski klub Jedinstvo iz Brčkog više se ne takmiči i nećete ga naći u tabelama.

Iako su nastupili u jesenjoj polusezoni, Brčaci nisu započeli proljetni dio sezone. Seniori,koji su se takmičili u najnižem rangu, Petoj ligi Brčko distrikta BiH i pioniri u Omladinskoj kvalitetnoj ligi pionira FSRS, grupa “istok”,zvanično se više ne takmiče,a njihovi rezultati se brišu.

Jedinstvo je prošle sezone ispalo iz m:tel Prve lige RS, a umjesto u Drugoj ligi RS, grupa “istok”, takmičenje su nastavili među petoligašima, gdje su upisali sve poraze,zauzevši posljednje mjesto sa 0 bodova i tako nastavili da rasprodaju ono malo ugleda što je ostalo.Pioniri su bili malo uspješniji,pa su jesenju polusezonu završili na 8. mjestu sa osvojenih 9 bodova.

Zahvaljujući malobrojnim entuzijastima koji istinski vole Jedinstvo, klub je jesenas funkcionisao na aparatima,a sada su ti aparati ugašeni.

Jedinstvo je osnovano 1919. godine,a tokom 103 godine djelovanja,Brčaci su bili amaterski prvaci Jugoslavije 1975. godine, 16 sezona članovi Druge lige Jugoslavije, grupa “zapad”,a u Republici Srpskoj, osvojili dva puta Kup Republike Srpske, u sezonama 2002/03 i “2004/05, bili finalisti u sezoni 1995/96, višegodišnji članovi Prve lige RS.

Bio jednom jedan klub. Zvao se Jedinstvo iz Brčkog.

 

 

 

 

(pravdabl.com)

Izdvojeno