bdf.brcko@gmail.com

Supervizor za Distrikt Majkl Skenlan, zajedno sa komandantom EUFOR-a general-majorom Veselijem u Brčkom

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Majkl Skenlan, zajedno sa komandantom EUFOR-a general-majorom Antonom Veselijem, sastao se u srijedu sa rukovodstvom Distrikta i šefom Policije Brčko Distrikta.

Supervizor je pohvalio fokusiranost vlasti Distrikta na očuvanje unutrašnje kohezije i sigurnog okruženja, kako je naglašeno u njihovoj zajedničkoj izjavi iz decembra. Kao što je podvučeno u toj izjavi, prioritet je implementacija reformi i borba protiv korupcije kao osnova za prosperitet cjelokupne brčanske zajednice; vrijeme je da riječi postanu stvarnost, naglasio je supervizor.

Početkom ove sedmice, supervizor je imao korisne razgovore sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem i ministrom prometa i komunikacija BiH Vojinom Mitrovićem o odlukama koje se trebaju donijeti na državnom nivou za nastavak aktivnosti na realizaciji Projekta vodosnabdijevanja u Distriktu uz podršku EBRD-a i rekonstrukciji mosta Brčko-Gunja.

U četvrtak, supervizor je prisustvovao sastanku misije Svjetske banke sa visokim zvaničnicima Distrikta o narednim koracima za ubrzanje projekata predloženih u okviru Programa integriranog razvoja riječnih koridora Save i Drine – regulacije vodotoka Brke i Blizne, ekološki prihvatljivog zatvaranja postojeće deponije, izgradnje savremenog centra za odlaganje otpada i šetališta duž rijeke Save. Ovi projekti će ubrzati tranziciju Distrikta ka čistoj životnoj sredini zaštićenoj od poplava, te potaknuti razvoj lokalne infrastrukture koja će unaprijediti regionalnu uvezanost Brčkog, izjavio je supervizor.

 

Izvor: nula 49

Izdvojeno