bdf.brcko@gmail.com

Brčaku I.Z. brčanska Policija oduzela Golf 7

Policijski službenici Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine su nastavljajući planske aktivnosti u oblasti kontrole sigurnosti saobraćaja 17. februara 2022. godine u 10:25 sati u ulici D.Maksimović, prilikom kontrole iz saobraćaja isključili vozača I.Z. rođenog 1991. godine u Brčkom, gdje je i nastanjen, a koji kod sebe nije imao nikakvih dokumenata o motornom vozilu marke “Golf VII” kojim je upravljao prije sticanja prava na upravljanje.

“Pomenuta osoba je višestruki povratnik u izvršenju teških prekršaja iz oblasti ZOBS-a na putevima u BiH, a zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, privremeno mu je oduzeto pomenuto putničko motorno vozilo i pohranjeno u depozit Policije Brčko distrikta BiH. Provjerom u službenoj evidenciji utvrđeno je i da osoba I.Z. po osnovu neplaćenih kazni ima dug veći od 9.000 KM. Po istom osnovu navedenoj osobi je u prethodnom periodu oduzeto još jedno motorno vozilo marke Mercedes i to 7. oktobra 2020. godine”, naveli su iz policije Brčko distrikta.

Protiv navedene osobe Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Policija Brčko distrikta BiH upozorava sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, jer će i u narednom periodu nastaviti pojačane kontrole saobraćaja usmjerene na navedenu kategoriju učesnika u saobraćaju s ciljem prevencije ovakvih pojava na saobraćajnicama u Brčko distriktu BiH.

Izdvojeno