bdf.brcko@gmail.com

Na proljeće dva kapitalna projekta, Gradski stadion i nova zgrada za javno zdravstvo

Na proljeće bi u Brčko distriktu sa gradnjom trebala da započnu dva kapitalna projekta, Gradski stadion i nova zgrada za javno zdravstvo u krugu Doma zdravlja. Vrijednost ovih radova je oko 10 miliona KM.

Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta Željko Antić za Radio Brčko je potvrdio da je za gradnju dva kapitalna projekta, Gradski stadion i nove zgrade za javno zdravstvo u krugu Doma zdravlja iz kapitalnog budžeta obezbijeđeno oko 10 miliona KM. Antić je napomenuo da je do realizacije ovih, ali i drugih, većinom infrastrukturnih projekata, došlo zahvaljujući činjenici da je budžet Brčko distrikta za 2022. godinu usvojen u zakonskom roku. Pomenutim aktivnostima situacija oko gradnje Gradskog stadiona u Brčkom koja se proteže preko deceniju, biće konačno privedena kraju, dok će javno zdravstvo Brčko distrikta konačno dobiti funkcionalan objekt čiji značaj povećava i stanje pandemije u kojem se nalazimo.

Antić je još naglasio da je Vlada Brčko distrikta u ovoj godini planirala značajan iznos sredstava za uređenje putne infrastrukture vrijednosti oko sedam miliona KM, dok je za uređenje vodovodnog sistema i snabdijevanje Brčko distrita vodom planirano oko šest miliona KM. Ukupno je za za kapitalne projekte u Distriktu u ovoj godini Vlada namijenila oko 20 miliona KM.

 

Izvor: Radio Brčko

Izdvojeno