bdf.brcko@gmail.com

Moraju se donijeti efikasnije mjere kako bi spriječili dalje povećanje zaraženih lica u Brčko Distriktu

Glavni inspektor  Inspektorata Brčko distrikta Zoran Gajić izjavio je da pod kontrolom ove instutucije ima 56 ugostiteljskih objekata i da zaposleni uglavnom nisu, tokom proteklih praznika, poštovali epidemiološke mjere Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta.

„Što se tiče obaveznog nošenja maski radnika u ugostiteljskim subjektima, kao jedne od mjera Štaba, više od 90 posto u prvim kontrolama nisu poštovali mjere, ali su nakon upozorenja nastavili sa primjenom“, rekao je Gajić.

On je dodao da je za ovaj period izdato 32 prekršajnih naloga ugostiteljskim subjektima kojima su izrečene sankcije, kao i mjere smanjenja broja gostiju u objektima.

Govoreći o proteklom periodu i praznicima koji su iza nas te naglom povećanju zaraženih lica koronavirusom, Gajić je rekao „da se redovno vrše kontrole u pogledu nošenja zaštitnih maski i posjedovanja dezinfekcionih sredstava na ulazima u objekte.“

„Za nas su ove mjere preblage i u pogledu toga bi trebalo preduzeti neke oštrije, ali ako zdravstveni sistem može da funkcioniše i održi ovo stanje mogu ostati kao i do sada. Na osnovu našeg mišljenja treba donijeti efikasnije mjere, kako bi spriječili dalje povećanje zaraženih lica“, zaključio je Gajić.

Inspektorat će nastaviti sa redovnim aktivnostima u pogledu sprovođenja mjera Štaba ali i po potrebi pojačati kontrole privrednih subjekata.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno