bdf.brcko@gmail.com

upriličio prijem za članove Organizacionog odbora 19. Međunarodnog Bajramskog turnira

Esed Kadrić, gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, danas je primio članove Organizacionog odbora 19. Međunarodnog Bajramskog turnira u malom fudbalu koji počinje u nedjelju 26. decembra 2021.godine i trajat će do 5. januara 2022.godine.

Kako su kazali prisutni članovi, na turniru će učestvovati sve kategorije, od pjetlića do veterana, a ono što je novina ovogodišnjeg turnira jeste organizovanje takmičenja u konkurenciji djevojaka, pod nazivom Memorijal Dževad Bekić Džeko”. Podsjetili su da je Dževad Bekić Džeko bio najistaknuti trener i selektor ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine, kao i predsjednik Organizacinog odbora 1. Međunarodnog Bajramskog turnira koji se održao u 2004. godini, te da će se na taj način dati mali doprinos za njegovu veliku posvećenost ovom sportu. Također su obezbijeđene novčane nagrade za najuspješnije ekipe, kao i pehari, zahvalnice i nagrade za najbolje pojedince.

Gradonačelnik Kadrić kazao je da će dati svoj doprinos u realizaciji ovog turnira, jer se radi o jednom od najznačajnijih sportskih događaja u Brčko distriktu kojim se različite generacije, posebno učenici osnovnih i srednjih škola, podstiču na bavljenje sportom, te će svečano otvoriti turnir 26. decembra u 17.00 sati, u sali JU” Ekonomska škola” Brčko.

 

 

Izvor: VBDBiH

 

Izdvojeno